Usuwamy oferty z naszej strony z różnych powodów. Wszystkie dostępne daty mogły zostać zarezerwowane. Mogło też się zdarzyć, że właściciel lub manager obiektu nie odnowił swojej subskrypcji.

Jeśli obiekt został zarezerwowany przez naszą stronę, możesz zobaczyć swoją rezerwację, dane obiektu i skontaktować się z właścicielem na swoim koncie podróżnego.

Dowiedz się więcej jak rezerwować bezpiecznie w naszym Centrum bezpieczeństwa.